Sector

ICT

De ICT branche is een brede branche die draait om het gebruik van netwerken, computers en andere technologieën. Denk jij dat je het in je hebt om aan de slag te gaan in deze uitdagende en snelgroeiende sector? Heb jij een analytisch denkvermogen, ben jij goed in plannen en organiseren en is logisch nadenken helemaal jouw ding? Dan is een ICT baan hoogstwaarschijnlijk wat voor jou! Ontdek nu het aanbod aan ICT vacatures bij OPUS.

Werken in de ICT branche

Binnen de ICT branche zijn er allerlei verschillende soorten banen. Ben jij bijvoorbeeld een expert in programmeren? Dan is een ICT functie als programmeur echt iets voor jou. Kun jij goed overweg met systemen en software applicaties? Ga dan direct op zoek naar een systeembeheerder vacature want een baan als systeembeheerder is wellicht precies wat je zoekt. Afhankelijk van jouw ervaringen en voorkeur zou je bijvoorbeeld ook kunnen gaan voor een functie als projectmanager ICT.

Wat jouw voorkeur en specialisme ook mag zijn, binnen de ICT sector zijn er veel verschillende functietitels die bekleed kunnen worden. Daarom zal jouw perfecte ICT baan er bij OPUS ongetwijfeld tussen zitten.

Verschillende ICT banen

Zoals hierboven aangegeven zijn de ICT vacatures en daarmee de banen in de ICT branche zeer uiteenlopend. Iedere functie heeft dan ook unieke uitdagingen die daarbij komen kijken. Zo komen er bij een baan als systeembeheerder hele andere dingen aan bod dan bij een baan als projectmanager ICT. Om een beeld te scheppen van de verschillende best betaalde IT banen die er beschikbaar zijn in deze branche, hebben wij het hieronder opgesomd:

  • Systeembeheerder ICT

  • Programmeur

  • IT-specialist

  • IT Support medewerker

  • Developer

  • Technisch consultant

  • Applicatie engineer


Bovenstaande marketing functies zijn slechts een greep uit de vele vacatures ICT die beschikbaar zijn. Ontdek nu de rest van de vacatures bij OPUS!

Competenties van een ICT’er

Heb jij nog geen idee of een baan als ICT’er wat voor jou is en of jij over de juiste competenties beschikt? Daar kunnen wij je bij helpen. Hoewel de competenties van een echte ICT’er afhankelijk zijn van de baan die je uiteindelijk gaat vervullen, kunnen wij wel een indicatie geven van veel voorkomende competenties in deze branche:

  • Sterk analytisch inzicht

  • Kwaliteit- en data gerichtheid

  • Discipline

  • Geduld

  • Communicatieve vaardigheden

Afhankelijk van de specifieke functie en de werkervaring die daarbij nodig zijn zullen er andere competenties aan te pas komen.

Wat zijn jouw kansen op de ICT markt?

Wil jij aan de slag met een baan in de ICT? Dan is het goed om te weten dat het een branche is die zich razendsnel (online) ontwikkeld en er daarom veel ICT vacatures open staan. Dit is een mooie kans die jou als (toekomstig) ICT’er veel kansen kan bieden op de markt. Het is een brede beroepsgroep met veel uitbreidende takken en veel niches waarin je zou kunnen doorgroeien. Heb jij de nodige ICT kennis in huis? Ga dan direct aan de slag als webdesigner, developer, systeembeheerder of een van de andere toffe banen binnen deze branche!

Vacatures ICT sector

Bij OPUS zal je verschillende ICT vacatures tegenkomen waarvoor wij op zoek zijn naar de geschikte kandidaten. Ongeacht jouw voorkeur, specialisme of werkervaring, OPUS is er zeker van dat je een ICT functie zal ontdekken die bij je past en dat je daar snel je plekje zal vinden. Ontdek nu de vacatures ICT online bij OPUS en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie en is een brede branche waarin je alle kanten op kunt gaan. Het draait om het gebruik van netwerken, computers, programmeren, development en nog veel meer.

Wat verdient een ICT’er?

Het salaris van een ICT’er is uiteenlopend. Het is namelijk afhankelijk van de functietitel die jij gaat bekleden. Wel is de algemene salarisindicatie van een ICT’er ongeveer tussen de €2000,- en €4000,- per maand.

Wat doet een ICT’er?

Een ICT’er verricht werkzaamheden die gerelateerd zijn aan de ICT branche. Een ICT’er houdt zich bezig met onder andere informatietechnologie en communicatietechnologie.