Sector

Office

Ben jij op zoek naar een office job? Bij Opus hebben wij verschillende office vacatures. Als office medewerker krijg je dagelijks te maken met het verwerken van (onder andere financieel) gevoelige informatie. Ben jij gedetailleerd, nauwkeurig en wil je graag aan de slag bij een leuk bedrijf? Bekijk dan onze office medewerker vacatures!

Office jobs

Werken op kantoor is extreem divers. Iedere branche heeft ermee te maken, waardoor er verschillende specialismes zijn binnen het vakgebied en er veel vacatures openstaan voor jou als office medewerkers. Om een greep te doen uit de mogelijke functies;

Administratief medewerker

Verantwoordelijk voor het uitvoeren van algemene administratieve taken zoals gegevensinvoer, documentbeheer, agenda- en e-mailbeheer.

Financieel medewerker

Houdt zich bezig met financiële taken zoals facturering, boekhouding, budgettering, salarisadministratie en financiële rapportage.

Human Resources medewerker

Verantwoordelijk voor HR-taken zoals werving en selectie, onboarding van nieuwe medewerkers, personeelsdossiers bijhouden, arbeidscontracten opstellen en ondersteuning bieden bij personeelsbeleid.

Klantenservicemedewerker

Biedt ondersteuning en assistentie aan klanten via telefoon, e-mail of chat, behandelt vragen, klachten en verzoeken om informatie.

Projectcoördinator

Coördineert en beheert projecten, stelt projectplannen op, bewaakt de voortgang, communiceert met belanghebbenden en zorgt ervoor dat projectdoelstellingen worden behaald.

Executive Assistant

Ondersteunt het management en de leidinggevenden, beheert agenda's, plant vergaderingen, coördineert reisarrangementen en behandelt vertrouwelijke correspondentie.

Vacature accountant

Bij OPUS. kun je ook accountancy vacatures vinden. Als accountant houd je je onder andere bezig met de financiële administratie, stel je fiscale rapportages op en verzorg je de belastingen. Wanneer je werkt in accountancy, dien je de volgende eigenschappen en kwaliteiten te bezitten:

  • Communicatief

  • Probleemoplossend

  • Relatiegericht

  • Commercieel

  • Flexibel

Bij OPUS vind je accountant vacatures voor verschillende opleidingsniveaus en dienstverbanden. Zo hebben we functies beschikbaar voor MBO- en HBO afgestudeerden en zijn er mogelijkheden tussen fulltime dienstverbanden en parttime.

Vacatures office medewerker

Wil je graag meer weten over een van onze office medewerker vacatures? Neem dan contact met ons op en een van onze medewerkers zal je te woord staan. Wij zijn gespecialiseerd in de regio’s Zuid-Holland en Utrecht en beschikken over een divers aanbod. Altijd op de hoogte zijn van nieuwe administratieve vacatures? Volg ons dan op een van onze social kanalen.

Veelgestelde vragen

Wat doet een Office Medewerker?

Een office medewerker vervult een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden binnen een kantooromgeving. Hoewel de specifieke taken kunnen variëren, zijn hier enkele algemene taken die een office medewerker kan uitvoeren:


Algemene administratieve taken: Een office medewerker kan verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van algemene administratieve taken, zoals het beantwoorden van telefoontjes, het afhandelen van e-mails, het ontvangen van bezoekers, het bijhouden van kantoormaterialen en het beheren van de kantooragenda.


Documentbeheer: Office medewerkers zijn vaak verantwoordelijk voor het organiseren, archiveren en bijhouden van documenten. Ze kunnen documenten opstellen, bewerken en formatteren, en zorgen voor een geordende en toegankelijke opslag van belangrijke documenten.


Gegevensinvoer: Office medewerkers kunnen betrokken zijn bij het invoeren van gegevens in spreadsheets, databases of andere softwaretoepassingen. Dit kan variëren van het invoeren van klantgegevens tot het bijhouden van voorraadniveaus.


Correspondentie en communicatie: Ze kunnen helpen bij het opstellen en versturen van zakelijke correspondentie, zoals brieven, memo's en e-mails. Office medewerkers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het beheren van interne en externe communicatie, het plannen van vergaderingen en het coördineren van zakelijke correspondentie.


Ondersteuning van collega's: Office medewerkers kunnen andere teamleden ondersteunen door hen te helpen bij administratieve taken, het plannen van afspraken, het organiseren van vergaderingen en het verstrekken van algemene ondersteuning waar nodig.


Organisatie en coördinatie: Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het organiseren en coördineren van kantooractiviteiten, zoals het plannen van evenementen, het regelen van reisarrangementen en het beheren van facilitaire zaken.


Klantenservice: Office medewerkers kunnen ook fungeren als een aanspreekpunt voor klanten, het afhandelen van vragen, klachten en verzoeken om informatie.


Over het algemeen is een office medewerker iemand die een breed scala aan ondersteunende taken uitvoert om de efficiëntie en effectiviteit van een kantooromgeving te waarborgen


Wat verdient een Office Medewerker

Op basis van Nederlandse gegevens kunnen de salarissen voor office medewerkers variëren, vergelijkbaar met andere landen, afhankelijk van factoren zoals ervaring, verantwoordelijkheden en de specifieke branche. Hier zijn enkele schattingen van salarissen voor office medewerkers in Nederland:


Instapniveau office medewerker: €20.000 - €30.000 per jaar

Ervaren office medewerker: €30.000 - €45.000 per jaar

Senior office medewerker: €45.000 - €60.000+ per jaar


Houd er rekening mee dat deze schattingen algemene richtlijnen zijn en dat het werkelijke salaris kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder locatie, bedrijfsgrootte, branche en individuele onderhandelingen.


Het is raadzaam om specifiekere informatie te verkrijgen over salarissen in de branche waarin je geïnteresseerd bent en rekening te houden met de actuele marktomstandigheden en regionale verschillen. Salarisgegevens kunnen ook worden verkregen via brancheorganisaties, salarisgidsen en online vacaturewebsites.

Hoe kan ik solliciteren voor een functie als office medewerker?

Dat kan direct via een vacature die jou aanspreekt of middels een open sollicitatie. Wil je graag een CV toevoegen, maar weet je niet zo goed hoe je dat doet? Dan kan je uiteraard altijd gebruik maken van onze handige CV Generator tool die je kunt vinden op de HOME page.

Handige tips voor het solliciteren

Zorg voor een professioneel CV: Zorg ervoor dat jouw CV overzichtelijk en professioneel is. Vermeld relevante werkervaring, opleidingen, vaardigheden en eventuele certificeringen


Schrijf een overtuigende sollicitatiebrief: Personaliseer jouw sollicitatiebrief voor elke specifieke functie en benadruk relevante ervaring en vaardigheden die aansluiten bij de eisen van de functie.


Bereid je voor op het sollicitatiegesprek: Doe onderzoek naar het bedrijf en de functie, zodat je goed voorbereid bent tijdens het sollicitatiegesprek. Denk na over voorbeeldvragen die je kunt verwachten en formuleer sterke antwoorden.


Toon jouw communicatievaardigheden: Als office medewerker is het belangrijk om goede communicatieve vaardigheden te hebben. Laat dit zien in zowel jouw sollicitatiebrief als tijdens het sollicitatiegesprek.


Wees punctueel en toon professionaliteit: Zorg ervoor dat je op tijd bent voor het sollicitatiegesprek en kleed je passend. Toon professionaliteit en een positieve houding gedurende het hele sollicitatieproces.


Benadruk relevante vaardigheden: Bespreek tijdens het sollicitatiegesprek specifieke vaardigheden die relevant zijn voor de functie, zoals organisatorische vaardigheden, aandacht voor detail, multitasking en computervaardigheden.


Stel vragen: Bereid enkele vragen voor om te stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Dit toont jouw interesse in de functie en het bedrijf en helpt je om een beter inzicht te krijgen in de rol.


Volg op na het sollicitatiegesprek: Stuur een bedankbriefje of e-mail na het sollicitatiegesprek om jouw waardering te tonen en jouw interesse in de functie te bevestigen.