Sector

Logistiek

Logistieke vacatures

Ben jij niet bang voor hard werk, een echte spin in het web en hou je van afwisselend werk? Dan is er een grote kans dat jij een échte logistieke medewerker bent. De grote steden in Nederland zoals Rotterdam en Amsterdam zijn het drukke en centrale punt van het land waar ze altijd op zoek zijn naar nieuwe logistieke toppers. Voel jij je een onderdeel van de logistieke sector en wil jij hier graag een belangrijke schakel worden? Ontdek dan de logistieke vacatures bij OPUS!

Werken in de logistiek

Als jij aan de slag gaat in de logistieke sector, dan kun je op gevarieerde plekken terecht komen met een breed takenpakket. In de basis ben jij bij logistiek werk verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande producten en goederen. Denk aan bijvoorbeeld een baan bij een groothandel. Andere werkzaamheden die binnen het takenpakket kunnen vallen zijn:

 • Het bijhouden van het magazijn
 • Orders picken
 • Orders verzendklaar maken
 • Meehelpen bij het laden en lossen van goederen
 • Magazijn werk
 • Andere verschillende logistieke werkzaamheden

Ontdek de verschillende logistieke banen bij OPUS om erachter te komen wat deze sector te bieden heeft. Zit je droombaan er momenteel niet tussen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

Logistieke banen

Nu je weet wat er zoal van je verwacht kan worden als je gaat werken in de logistiek, is het goed om te weten welke banen er voorkomen in de sector. Afhankelijk van wat jouw ervaring is, opleidingsniveau en persoonlijke voorkeur, kun je op tal van verschillende plekken komen te werken. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Logistiek manager
 • Logistiek planner
 • Teamleader logistiek
 • Logistiek administratief medewerker

Naast bovenstaande logistieke banen zijn er nog veel meer banen en logistieke vacatures die je tegen zult komen in de sector. Zo zie je regelmatig een vacature voor magazijnmedewerker, een vacature logistiek medewerker, of een vacature logistiek manager. Ontdek de diverse vacatures nu bij OPUS.

Competenties van een logistieke medewerker

Heb jij geen idee of je beschikt over de juiste competenties voor een baan in de logistiek? Voordat jij je inschrijft bij OPUS om te reageren op één van onze logistieke vacatures, delen wij met jou wat de meest gangbare competenties zijn van een logistieke medewerker:

 • Zelfstandigheid
 • Stressbestendig
 • Doorzettingsvermogen
 • Flexibiliteit
 • Georganiseerd
 • Conflictbeheersing
 • Verantwoordelijkheid

De werkzaamheden die komen kijken bij een logistieke baan, zijn variërend en vragen daarom om verschillende competenties. De competenties die nodig zijn variëren per functie die jij kunt vervullen in deze sector.

Vacatures logistiek

Bij OPUS zul je veel verschillende vacatures in de logistiek tegenkomen waar wij de meest geschikte kandidaten voor zoeken. Denk aan logistiek medewerker vacature, vacatures transport en logistiek, een logistiek teamleider vacature of je kan aan de slag gaan als manager binnen de sector. Waar je voorkeur en werkervaring voor de logistieke sector ook ligt, OPUS is er zeker van dat je een baan zult vinden als logistiek medewerker en dat jij je snel op je plek voelt. Ontdek nu de logistieke vacatures online bij OPUS en neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort logistieke banen biedt ons uitzendbureau aan?

Ons uitzendbureau biedt een breed scala aan logistieke banen, waaronder functies als magazijnmedewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, vrachtwagenchauffeur, logistiek planner, en nog veel meer. Neem een kijkje bij onze vacatures om te zien welke mogelijkheden er op dit moment beschikbaar zijn.

Welke vaardigheden en kwalificaties zijn vereist voor logistieke functies?

De vereiste vaardigheden en kwalificaties kunnen verschillen per logistieke functie. Over het algemeen is ervaring in de logistiek, kennis van logistieke processen, goede communicatievaardigheden en in sommige gevallen specifieke certificeringen zoals een heftruckcertificaat of rijbewijs vereist. Raadpleeg de specifieke vacaturebeschrijvingen voor meer informatie over de vereisten.

Kan ik als uitzendkracht doorgroeien in de logistieke sector?

Ja, als uitzendkracht is het zeker mogelijk om door te groeien in de logistieke sector. Veel uitzendkrachten beginnen met instapniveau posities en kunnen met de juiste ervaring, vaardigheden en inzet doorgroeien naar leidinggevende functies, operationele rollen of gespecialiseerde taken binnen de logistiek.

Wat zijn de werktijden in de logistiek?

De werktijden in de logistiek kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke bedrijf en de functie. Veel logistieke bedrijven werken in ploegendiensten, wat betekent dat er zowel overdag, 's avonds als 's nachts gewerkt kan worden. Sommige logistieke functies kunnen ook weekendwerk of flexibele werktijden omvatten.

Wat kan ik verwachten qua salaris in de logistieke sector als uitzendkracht?

Het salaris in de logistieke sector varieert afhankelijk van de functie, ervaringsniveau en regio. Als uitzendkracht ontvang je meestal een marktconform salaris dat gebaseerd is op de geldende cao en de functie-eisen. Raadpleeg de specifieke vacaturebeschrijvingen of neem contact op met ons uitzendbureau voor meer informatie over het

Enkele tips voor het solliciteren op een logistieke functie

Pas je CV aan: Zorg ervoor dat je je CV aanpast aan de logistieke sector. Benadruk je relevante werkervaring, vaardigheden en opleidingen op het gebied van logistiek. Vermeld ook specifieke logistieke systemen of software waarmee je ervaring hebt.


Onderzoek het bedrijf: Doe grondig onderzoek naar het bedrijf waar je solliciteert. Leer meer over hun logistieke processen, klanten, missie en waarden. Dit toont je interesse en toewijding aan de potentiële werkgever.


Bereid je voor op het sollicitatiegesprek: Oefen veelvoorkomende vragen die tijdens een sollicitatiegesprek gesteld kunnen worden. Denk na over je eigen ervaringen en voorbeelden die aantonen dat je geschikt bent voor een logistieke functie. Wees ook klaar om vragen te beantwoorden over specifieke logistieke uitdagingen en hoe je daarmee omgaat.


Toon je logistieke kennis: Laat tijdens het sollicitatieproces zien dat je bekend bent met logistieke termen, processen en trends. Dit kan gedaan worden door het delen van relevant nieuws, inzichten of certificeringen die je hebt behaald.


Wees punctueel en betrouwbaar: Logistieke functies vereisen vaak strikte tijdschema's en betrouwbaarheid. Kom op tijd voor sollicitatiegesprekken en zorg ervoor dat je professioneel en betrouwbaar overkomt tijdens het hele proces.


Stel vragen: Tijdens het sollicitatiegesprek, maar ook in andere contactmomenten, wees niet bang om vragen te stellen. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Vraag bijvoorbeeld naar de bedrijfscultuur, carrièremogelijkheden of specifieke logistieke uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft.