Sector

Marketing

De marketing sector in Nederland is er een die belangrijk is en steeds groter wordt. Het is daarnaast breed inzetbaar en er zijn dan ook veel verschillende marketing banen om uit te kiezen. Ben jij een echte marketeer en ga je graag aan de slag op een plek waar jij jouw marketing skills in kan zetten? Zie jij het wel zitten om te komen te werken in een team waar jouw skills en kwaliteiten gewaardeerd en gestimuleerd worden? Ook ben jij niet bang om samen met je team voor de verschillende vraagstukken door het stof te gaan en ergens je schouders onder te zetten. Ontdek nu het aanbod aan marketing vacatures bij OPUS.

Werken in de marketing

Als je aan de slag gaat met een baan in marketing, dan kan je op veel verschillende plekken komen te werken. Deze sector beschikt over een breed aanbod aan vacatures. Bijvoorbeeld: content marketeer vacatures, online marketing vacatures, marketing communicatie vacatures en meer! Al met al is het een breed genomen sector waar je op veel verschillende plekken terecht kan komen. Wat jouw specialisme of voorkeur ook mag zijn, tussen de marketing vacatures van OPUS vind je ongetwijfeld iets wat bij jou past.

De toekomst van de sector

Wil jij aan de slag als marketeer? Dan ben je niet bang om in te zoomen op bepaalde vraagstukken, samen met je team de koppen bij elkaar te steken of voor je klanten door het stof te gaan. De sector gaat gepaard met specifieke vakkennis en het maken van strategische keuzes. Het is er een die de afgelopen jaren veel gegroeid is en de verwachting is dat het ook de komende jaren nog flink zal blijven groeien. Iedere onderneming heeft behoefte aan (online) marketing. Door jouw kennis en expertise te delen zal jij als marketing professional een groot aandeel kunnen leveren aan deze snelgroeiende en ontwikkelende sector. Ontdek nu de marketing vacatures bij OPUS.

Verschillende marketing banen

De banen binnen de marketing sector bestaan uit zeer uiteenlopende functies met ieder hun unieke uitdagingen die daarbij aan bod komen. Zo komen er bij een baan als content marketeer hele andere dingen aan bod dan bij een baan als accountmanager marketing. Om een duidelijk beeld te bieden van de verschillende banen, hebben wij hieronder een aantal functies op een rij gezet:

 • SEA specialist

 • Marketing communicatie specialist

 • B2B marketing en communicatie medewerker

 • Accountmanager marketing

 • SEO specialist

 • Content marketeer

 • Digital marketing specialist

 • CRO specialist

Bovenstaande marketing functies zijn slechts een greep uit de vele vacatures marketing die beschikbaar zijn. Ontdek de rest nu bij OPUS!

Competenties van een marketeer

Ben jij benieuwd of je over de juiste competenties beschikt voor een carrière als marketeer? De competenties die nodig zijn, zijn afhankelijk van de marketing baan die jij gaat vervullen. De verschillende bovengenoemde marketing vacatures lopen zeer uiteen en vragen daarbij om verschillende competenties. Wel zijn er een aantal basiscompetenties die goed van pas kunnen komen als jij aan de slag gaat als marketeer:

 • Communicatieve vaardigheden

 • Creativiteit

 • Resultaatgerichtheid

 • Team player

 • Strategisch inzicht

 • Analytisch inzicht

 • Vermogen om snel te schakelen

Afhankelijk van de specifieke functie en de werkervaring die daarbij nodig zijn zullen er andere competenties aan te pas komen.

Vacatures marketing sector

Bij OPUS zal je verschillende marketing vacatures tegenkomen waar wij de geschikte kandidaten voor zoeken. Denk aan een baan als content marketeer of je kan bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager of teamleider binnen de sector. Waar je voorkeur en werkervaring ook ligt, OPUS is er zeker van dat je een baan zult vinden als marketeer en dat je snel je plekje zal vinden. Ontdek nu de vacatures marketing online bij OPUS en neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is marketing?

Marketing is een vakgebied dat zich bezighoudt met het overbrengen van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt, met het doel om zo veel mogelijk van die producten of diensten te verkopen. Marketingactiviteiten kunnen zowel gericht zijn op het vergroten van de naamsbekendheid en een goed imago als het ondernemen van concrete acties en het genereren van omzet en bezoekers voor een website.

Wat is een marketeer?

Een marketeer is een persoon of professional die een specialisme heeft opgebouwd binnen de marketing sector. Dit specialisme kan bij de verschillende functies binnen de marketing sector beoefend worden.

Wat doet een online marketeer?

Een online marketeer is iemand die zich bezig houdt met het vermarkten van een product of dienst op het internet. Denk aan alle activiteiten die een bedrijf positief in de markt/op Google neerzet om zo het aanschaffen van producten of diensten te stimuleren.