Sector

Techniek


Ben jij handig? Vindt jij monteren en klussen helemaal het einde? Heb jij gevoel voor techniek? Ben je toevallig ook nog op zoek naar een nieuwe baan? Dan is één van onze technische banen misschien wel perfect voor jou! Bij OPUS zul je verschillende technische vacatures tegenkomen. Op deze pagina vind je alle vacatures op het gebied van techniek. Denk aan bijvoorbeeld: vacatures civiele techniek, vacatures technische bedrijfskunde, maar ook vacatures, zoals elektrotechnisch ingenieur. Ontdek nu het brede aanbod aan vacatures techniek bij OPUS!

Werken in de techniek

Als jij gaat werken in de techniek, dan zijn er meerdere plekken waar je terecht kunt komen. Zo kun je aan de slag als technisch applicatiebeheerder, technisch medewerker of als technisch projectleider. Ook zul je in de technische sector banen tegenkomen als monteur, engineer, elektrotechneut of procesoperator. Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Heb je altijd al van je hobby je beroep willen maken? Ga dan aan de slag in de technische branche.

Banen in de techniek

Zoals hierboven benoemd zijn er verschillende banen in de techniek. Afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn, jouw opleiding is en wat je hard- en soft-skills zijn, kun je op verschillende plekken en verschillende bedrijven in de technische sector komen te werken. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende technische banen:

 • Elektrotechnisch ingenieur
 • Medewerker technische dienst
 • Monteur technische dienst
 • Technisch projectleider
 • Technisch administratief medewerker
 • Technisch commercieel medewerker
 • Projectleider civiele techniek
 • Technisch werkvoorbereider
 • Teamleider technische dienst
 • Technisch projectmanager

Naast bovenstaande technische banen zijn er nog veel meer andere banen die je tegen zult komen in de technische branche. Staat jouw droombaan er momenteel niet tussen? Neem contact op om verdere mogelijkheden te ontdekken bij OPUS.

Competenties van een technisch medewerker

Ben jij benieuwd of je over de juiste competenties beschikt voor een carrière als fulltime of parttime technisch medewerker? Voordat je reageert op een van onze technische vacatures, is het handig om te weten welke competenties daarbij van pas kunnen komen. Er zijn een aantal basiscompetenties die goed van pas kunnen komen als jij aan de slag gaat als technisch medewerker, namelijk:

 • Technisch inzicht
 • Flexibel
 • Stressbestendigheid
 • Samenwerken
 • Vermogen om te leren
 • Zelfstandig

De werkzaamheden die komen kijken bij een technische baan lopen uiteen en vragen daarbij om verschillende vaardigheden. De competenties die goed van pas komen, zijn afhankelijk van de technische baan waar jij gaat werken.

Vacatures techniek

Bij OPUS zul je genoeg verschillende vacatures techniek tegenkomen waar wij de passende kandidaten voor zoeken. Denk aan een baan als teamleider technische dienst of je kan bijvoorbeeld aan de slag als manager of teamleider binnen de sector. Waar je voorkeur en werkervaring voor de technische sector ook ligt, OPUS is er zeker van dat je een baan zult vinden als technisch medewerker en dat je snel je plekje zul vinden. Ontdek nu de technische vacatures online bij OPUS en neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Welke technische beroepen biedt ons uitzendbureau aan?

Ons uitzendbureau biedt een breed scala aan technische beroepen, waaronder functies zoals monteur, technicus, engineer, elektricien, lasser, CNC-operator en nog veel meer. Neem een kijkje bij onze vacatures om te zien welke mogelijkheden er op dit moment beschikbaar zijn.

Welke vaardigheden en kwalificaties zijn vereist voor technische functies?

De vereiste vaardigheden en kwalificaties kunnen verschillen per technische functie. Over het algemeen is technische kennis, ervaring met specifieke gereedschappen of apparatuur, probleemoplossend vermogen, nauwkeurigheid en aandacht voor detail belangrijk. Certificeringen en specifieke technische diploma's kunnen ook vereist zijn. Raadpleeg de specifieke vacaturebeschrijvingen voor meer informatie over de vereisten.

Kan ik als uitzendkracht doorgroeien in de technische sector?

Ja, als uitzendkracht is het zeker mogelijk om door te groeien in de technische sector. Veel uitzendkrachten beginnen met instapniveau posities en kunnen met de juiste ervaring, vaardigheden en inzet doorgroeien naar leidinggevende functies, specialistische rollen of technische expertposities.

Wat is het salarisniveau voor technische functies als uitzendkracht?

Het salarisniveau in de technische sector varieert afhankelijk van de functie, ervaringsniveau en regio. Als uitzendkracht ontvang je meestal een marktconform salaris dat gebaseerd is op de geldende cao en de functie-eisen. Raadpleeg de specifieke vacaturebeschrijvingen of neem contact op met ons uitzendbureau voor meer informatie over het salaris.

Wat kan ik verwachten tijdens het sollicitatieproces voor technische functies?

Het sollicitatieproces voor technische functies omvat doorgaans een combinatie van een sollicitatiebrief, CV-beoordeling, mogelijk een technische test of assessment en een sollicitatiegesprek. Wees voorbereid op vragen over je technische kennis, ervaring en vaardigheden. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt op het sollicitatiegesprek door je technische kennis up-to-date te houden en voorbeelden te bedenken die je ervaring illustreren.