WERVING & SELECTIE

I Stock 1057281902

Weet je nog, een vacature plaatsen en overladen worden met sollicitaties? Dat is de laatste jaren wel veranderd. De krapte op de arbeidsmarkt is groot, er zijn steeds minder mensen die een baan zoeken en bedrijven hebben veel moeite om (geschikte) kandidaten te vinden. Het werven van personeel moet niet onderschat worden, een goed resultaat is afhankelijk van pro activiteit. Enkel een vacature plaatsen gaat tegenwoordig het gewenste resultaat niet leveren. Veel organisaties waar wij mee samenwerken bij OPUS. hebben vergelijkbare uitdagingen. Er is niet iemand in de organisatie die zich 40 uur per week bezig houdt met het werven van personeel, het wordt dus al snel een bijzaak. Ook zijn de budgetten vaak niet toereikend voor enorme wervingscampagnes of mist er simpelweg de juiste kennis. OPUS. is als werving en selectiebureau dé oplossing voor jouw personeel uitdagingen!

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het vinden van de geschikte kandidaat voor jouw bedrijf. Wanneer er in jouw bedrijf geen tijd of capaciteit is om op zoek te gaan naar de geschikte kandidaten, is het mogelijk om dit proces uit te besteden bij een werving en selectiebureau. Hieronder vind je een aantal situaties waarin het uitbesteden van werving en selectie een goede keuze is:

  • Je bent op zoek naar personeel

  • Je hebt hulp nodig bij het vinden van personeel dat aan het juiste (specialistische) profiel voldoen

  • Je wil advies ontvangen over het opstellen van een functieprofiel

  • Je hebt zelf geen tijd om een uitgebreide selectieprocedure te doorlopen


Verschil werving & selectie en recruitment

De termen werving en selectie en recruitment worden vaak met elkaar verward. In beide gevallen zoekt een externe partij voor jou naar de juiste kandidaten. De twee termen worden dan ook als synoniem gezien.

De voordelen van een werving en selectiebureau

  • Efficiëntie: nooit meer zelf te veel tijd steken in het vinden van het juiste personeel

  • Snelheid: geschikte kandidaten kunnen direct aan de slag

  • Kennis: wij hebben kennis van verschillende vakgebieden waardoor wij gericht kunnen selecteren

  • Persoonlijkheid: met het opstellen van een functieprofiel maken wij het persoonlijk

  • Betrokkenheid: wij kennen onze opdrachtgevers goed. Hierdoor zijn wij sneller en beter in staat om een goede match te vinden.

  • Zorgzaamheid: wij investeren in onze mensen maar ook in hun omgeving. Wij zorgen voor onze kandidaten door zeker te weten dat ze goed in hun vel zitten en met plezier aan de slag gaan voor hun werkgevers.

Wat kun jij verwachten van werving en selectie bij OPUS?

Geen tijd meer steken in zaken die niets opleveren. Jij komt alleen aan tafel met kandidaten die door ons beoordeeld en geschikt bevonden zijn. Onze recruiter stelt met jou een functieprofiel op (als deze er niet al is). Is het profiel gemaakt, dan gaan wij aan de slag! We zetten jouw vacature online, maar gaan daarnaast proactief door diverse kanalen om de geschikte kandidaten boven te krijgen die voldoen aan de selectiecriteria. We nodigen hen uit voor een kennismaking en stellen de juiste vragen. Omdat wij onze opdrachtgevers kennen, weten wij goed in te schatten of een kandidaat een match zou kunnen zijn met de openstaande vacature. Wij dragen de kandidaat bij jou aan zodat jullie een gesprek in kunnen plannen. Is deze persoon precies wat jij zocht? Top, dan kun jij een contract aanbieden en je nieuwe werknemer verwelkomen binnen jouw organisatie. Wij vertrouwen erop dat wij voor jou het beste personeel vinden.

Wat kost werving en selectie?

Een exact bedrag is moeilijk te noemen. Werving en selectie komt altijd met een advies en prijsvoorstel op maat. Jij betaald een wervings tarief voor het sourcen, screenen en aandragen van de kandidaat. Zaken als administratie, salarisbetaling en werkgeversrisico’s neem jij zelf voor jouw rekening.

I Stock 1197640302

Vragen over werving & selectie

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het vinden van de geschikte kandidaat voor jouw bedrijf. Wanneer er in jouw bedrijf geen tijd of capaciteit is om op zoek te gaan naar de geschikte kandidaten, is het mogelijk om dit proces uit te besteden bij een werving en selectiebureau.

Hoe werkt werving en selectie?

Bij OPUS. stelt onze recruiter een functieprofiel op om de geschikte kandidaat te vinden. Vervolgens komt de vacature online waarna wij proactief aan de slag gaan om een kandidaat te vinden die voldoet aan de selectiecriteria.

Waarom werving en selectie uitbesteden?

Werving en selectie is voor ieder bedrijf een belangrijk proces dat kan helpen om de geschikte kandidaat te vinden. Door dit proces uit te besteden bespaar je jezelf flink wat tijd en kun je gemakkelijker het juiste personeel vinden.